Terug naar de startpagina van de Digitale Provincie Fryslân
     

Over DPF

 
Home
Fryslân digitaal
Agenda
Gastenboek
Uw eigen site op DPF
Over DPF
   
   

 

  Digitale Provincie Fryslân (DPF) is in 1998 gemaakt door de stichting KennisCentrum voor Telematicatoepassingen op initiatief van de provincie Fryslân. In 1999 is het beheer van DPF overgedragen aan MyriadM BV.

DPF wil een portal voor de provincie Fryslân zijn en biedt zowel geografisch als op trefwoord toegang tot een groot aantal Friese websites. Een bijzonder kenmerk van deze websites is dat voor het maken en onderhouden van de meeste van deze websites gebruik wordt gemaakt van het product MyriadM.

MyriadM maakt het voor iedereen mogelijk snel en tegen lage kosten zonder dat hiervoor enige technische kennis noodzakelijk is een eigen website te maken en te onderhouden. Om deze reden wordt DPF veel gebruikt bij internetprojecten, dorpshuizen en verenigingen, maar ook door ondernemers die hun internet-site willen gebruiken als een actief en actueel
communicatiekanaal.

DPF kent een onderverdeling in regio's, te weten. noordwest, noordoost, zuidwest, zuidoost en leeuwarden. Deze regio's hebben elk ook een eigen internetadres. Afhankelijk van de keuzes die u als bezoeker maakt wordt een zgn. paraplu samengesteld. Deze paraplu bestaat uit een of meerdere klikbare logoblokjes. De volgorde van deze logoblokjes wordt bepaald door het tijdstip waarop voor het laatst een update van de onderliggende website heeft plaatsgevonden. De meest recente website staat hierbij bovenop.